Back on track

2011-08-31 @ 10:03:34

Efter ett tag med alldeles för mycket att göra och med för alldeles för lite tid är jag nu tillbaka här igen !

Jag har som sagt var flyttat hem från Sigtuna och har tanken att bo kvar här i Umeå ett tag. Levita är frisk och glad men vi har verkligen tagit det superlungt med henne så att hon skulle få bli helt fräsch pånytt. Det som var med henne var att hon hade fått en överanstänging men den har hon vilat bort helt av sig själv så det känns super. Nu är vi pågång igen och vi rider och snart kan vi börja träna på allvar igen !

Det var allt för den här gången, en lite uppdatering bara.
Ni får ha det så bra sålänge så hörs vi snart igen !



Hemma igen!

2011-08-26 @ 09:23:45

Hejhopp!!
Nu är jag tillbaka här, vårat stall ligger väldigt nära flygplatsen så igår när vi hade landat så åkte vi direkt dit och pussade lite på hästarna.

Silverpojken har tjejen som jobbar i stallet tagit hand om och det har jvad jag hört på lite omvägar gått toppen, han såg nöjd och glad ut när jag kom dit och gnäggade så sött åt mig.

samantha har min systers kompis tagit hand om och det hade också gått bra, samie hade varit ganska pigg och eftersom hon är väldigt känslig så förstår jag att hon tyckte det var lite svårt i galoppen, det tar ett tag innan man lär sig henne!

Nu sitter jag faktiskt i skolan och verkar inte ha någon lektion idag, så ska väl återvända hem snart för att sedan åka ut och rida dom små vilddjuren:)



Det här är det bästa han vet när han får hålla i borsten själv

tillbaka om en vecka!

2011-08-18 @ 10:16:47

hejsan! Nu drar det ihop sig för min utlandsresa, åker ikväll:)

Silverpojken går superfint, det känns som att vi lär känna varandra mer och mer för varje dag och jag längtar ihjäl mig tills då vi ska ut och tävla!
Provade sätta på en graman lite försiktigt igår och det var han mycket nöjd med, superduper avslappnad och fin.

Samanatha skruttar runt lite, och är mest bara nöjd över att få vara igång:)

Ska beställa ett par nya bakskydd åt unghästarna, känns som att de är lika bra att köpa young jump eftersom de är de enda man kan vara helt säker på att man får använda!

Update från hästarna dinewald;)

2011-08-15 @ 10:09:02

Hej på er!!!
Nu är det såhär att jag har äntligen landat här hemma och har precis avslutat mitt jobbande på ett mässa hela förra veckan, därav min otrooooooligt dåliga uppdatering.
Men nu.... fram tills på torsdag... så kommer jag kunna uppdatera dagligen:) För sen sticker jag utomlands i en vecka men efter det ska allt rulla på som vanligt!

Silverpojken som han b.la kallas i stallet, går som en klocka, vi hade lite problem i hanteringen med honom medans jag var borta men nu när jag börjat rida honom igen när jag är hemma så blir det bara bättre hela tiden:)

Han har börjat slappna av supermycket i ridningen och hoppar som en rund miljon, och ja som ni kanske förstår så är jag helt kär! Det känns även lite extra i hjärtat då de andra haft lite problem att hantera honom eftersom att han varit rastlös, t.ex så har han varit väldigt stressad då han står på gången och då man ska ta av grimman. Men direkt jag kom hem och började ge honom en massa tid så slappnade han av på gången slutade stå och skrika och försöka sparka mot de andra hästarna som kom bakom osv. Samt så går det smärtfritt (nästan) alla dagar att ta av grimman! 

Samantha är rund som en boll men hon luffsar på lite lätt, vi ska starta den sista tävlingen i september innan hon ska pensioneras det känns hur hemskt som helst, men om det ska gå att få henne till en mamma så måste vi börja varva ner nu, och hennes 19år har nog gjort sitt på hoppbanorna. Finaste s!

Sexåringen som vi har, sackliquer, har blivit fin också, min syster har kämpat på riktigt riktigt bra med honom och man kan nog faktiskt utse honom till att vara normal häst nu;)
Det slog oss faktiskt igår hur mycket han har utvecklas på så kort tid, det var ju faktiskt i slutet av våren som vi började sätta honom i träning på riktigt för första gången i hans liv.


Sådärja nu har ni fått er en ordentlig uppdatering!

I veckan så ska vi kanske ta oss iväg på en pay n jump med både silverpojken och lillen. 
Små hoppade med silverpojken igår och han var så avslappnad och fin, min syster hoppade på lillen och de var också superduktiga!

Jag kom in på Flyinge!

2011-08-13 @ 14:12:03

Idag fick jag reda på att jag kommit in på Flyinges gymnasium! Jag var reserv därför fick jag reda på det så sent. Och nu kan jag inte bestämma mig om jag vill gå där eller inte. Det är ju naturkunskap och sen är det väldigt långt mellan Skåne och Dalarna. Men det skulle vart väldigt roligt att få bo på Flyinge, det är ju så himla fint där och mycket duktiga ryttare. Har inte alls lång tid på mig att bestämma mig, får lite panik!

Någon som går/gått eller ska gå på Flyinge?


/ Sanna

Tävlingsresultat Malmö City Horse Show

2011-08-05 @ 23:21:35

Har idag på Malmö City Horse Show och debuterat 1.30 med Bejona, men dagen började någon helt annan stans.. Nämligen på akutmotagningen i Trelleborg.
-
Allt var färdig inför tävlingarna, bara broddhållen skulle gängas. Inget nytt. De har Bejona varit med om många gånger.. Men hon var inte speciellt samarbetsvillig. Jag skulle lyfta vänstra bakbenet, men de ville inte hon. Så jag petade henne i sidan med gängtappen och ut for hennes ben och träffar mig i armen. Aldrig för har jag känt sådan smärta. Och jag har både brutit handleder och fått hästar övermig.
Blir att snabbt köra till akuten i Trelleborg. Lite komiskt var att sköterskorna trodde jag hade blivit skjuten då hållet var så pass djupt och stort.. Haha lite roligt.
-
Men som tur var hade benet klarat sig och jag fick sys med 6 stygn. Illa kvickt körde vi hem, lastade Bejona och körde till Malmö. Vi missade vår start i 1.20 men vi bytte start nr i 1.30 och red där och bra gick det.
-
Malmö City Horse Show. 130 avd B - 4 fel. Fick en otroligt bra runda. Rev fyran som var ett stort räcke, kom när så Bejona inte riktigt han dra upp bakbenen men kämpar de gör hon. Kom även lite nära in på trekombinationen, men jag bara höll om och bubbel bara sträckte lite på kroppen och klarade de galant. Vilken spänstig häst jag har. Överdommaren kom fram till mig efter och tyckte jag gjorde en jätte fin debut.
-
Glad Linnea!
Bilder från idag.
/Linnea Ohm