Placering i Falun

2011-07-26 @ 21:34:03

I söndags åkte jag och Eucalyptus till Falun och startade en regional LA:1. Fick en helt okej framridning men han var ganska stark, inne på banan blev han lite spänd och jag kom inte riktigt till ridning. Vi fick iallafall 64,47% och det räckte till en andra placering, nöjd! :D

Dålig bild men bättre än inget ;)

/ Sanna

Lite filmer

2011-07-24 @ 00:42:28

änkte det kunde vara lite roligt att lägga ut lite filmer när jag rider mina hästar. Det är ju omöjligt att skapa sig en uppfattning om någon ridning utan att se den.

Tycker det är passande att börja med filmerna från Falsterbo med Bejona.

Kval 1:


Kval 2:


Debuten med Bejona i 1.25. Felfria. May 2011:



Debut 1.15 med Bejona. felfri. April 2011:




Hoppträning Bejona maj 2011:


Och slutligen en film på min ponny. Något av de sista vi gjorde. Hoppträning Lizzy 2010:





/Linnea Ohm

Malmö City Horse Show och Danmark

2011-07-21 @ 01:47:44

Jag tänkte kan berätta lite om mina och Bejonas planer framöver när det gäller tävlande. Vi har ju inte tänkt att åka på så många fler tävlingar detta året utan hellre lite finare med högre kvalitet.

-
Malmö City Horse Show
Vi har anmält till den första tävlingen efter Falsterbo, två klasser, 1.20 och debut i 1.30 under Malmö City Horse Show. Bejona fick två veckor total vila efter F-bo så nu har vi börjat sätta igång henne och det blir perfekt att rida första tävlingen i slutet av agusti (av någon konstig anledning har jag glömt hur man stavar augusti.. bara för det skrev jag rätt men orkar inte ändra de första). Att debutera 1.30 börjar bli dags, dessutom är det ganska svårt att hitta 1.25 hoppningar nu.
-
Sivebægaard Landstæne
Veckan efter harvi bestämmt att åka och tävla i Danmark. Där finns väldigt finna tävlingar med bra klasser för unga hästar, juniorer, seniorer, ponnyer, ja y name it. Där finns en speciell cup för 5 åriga hästar där man kan vinna lite pengar vilket jag kan tycka är roligt. Klasserna där är 1.10, 1.20 och 1.20.
Vi kunde välja mellan att antingen åka till Skara (i höjd med Göteborg) och starta en liknande tävling där eller åka till Herning där tävlingarna är något finare, större och billigare. Så vi valde Danmark.



Bejona och jag för två månader sedan.
/Linnea Ohm

Tävling i Insjön

2011-07-14 @ 11:32:38

I helgen har jag tävlat! Inlägget kommer kanske lite sent men har inte haft tid. På lördagen startade jag en lokal LA:1, Eucalyptus var lite spänd men vi gjorde inga större missar. Vi fick 65,0% och det blev en fjärde plats! På söndagen var det regional LA:1 och då kändes Eu mycket finare! Jag är jätte nöjd med den ritten, fick bla 8:or på förvända galoppen! Det blev 64,21% och en andra plats! Är super nöjd med helgen!


/ Sanna

I skåne, falsterbo, final osv

2011-07-11 @ 20:47:08

Hej på er!
såhär på sommaren verkar bloggningen ha dött ut, inte bara på min front.

Saken är den att jag sitter här i skåne nu och är helt utan internet så tyvärr kommer inte uppdateringen vara sådär jättebra...

Har snart varit här i en vecka och allt rullar på superbra! lite hemlängtan hade man i början och det kändes kanske som att man skulle vara här i en evighet. men det blir bättre och bättre för varje dag. liksom en vecka har snart redan gått?

På dagarna mockar vi och skrittar lite hästar, ibland ska vissa trimmas lite lätt och sådär.

När jag kom ner så var det ju mitt i falsterbo veckan så det var fullt upp, men i veckan ska sa henrik att jag skulle få rida lite för honom:)

I söndags red han 7års finalen på did it, ett superfint sto!  så jag hängde på och groomade, oj så fin häst!

Vilken upplevelse att vara där också, bak på området och stå med från framhoppningen till banan och ta emot ett nöjd ryttare och häst som kom ut från banan med ett nedslag. Att få stå där bland hela världseliten medans de trimmade sina hästar var också helt otroligt. Kunde inte ha blivit en bättre dag!

Saknar självklart våra hästar där hemma och det ryktas om att silverpojken(den nya) varit lite busig på slutet. tror han vill ha hem mig så han får röra på sig och busa lite;)

Oj vet inte ritkigt med vad som finns att berätta, ni får JÄTTEgärna fråga frågor om det är något ni undrar över!
Hoppas ni har en riktigt bra sommar!

// JACQUELINE DINEWALD

Nearcos 5 årig valack e. Rheingold de Luyne - Heartbreaker

2011-07-05 @ 01:19:43

Här har ni honom, den nya stjärnan!

Red första passet på honom idag, och jag är lika kär om inte mer.
Så himla cool för att vara fem. i hanteringen är han lite bökig och hingstig av sig så vi misstänker att han är sent tagen. men såfort man sätter sig upp är han som ett ljus!

Flytt och snart ny tävling på gång!

2011-07-04 @ 23:46:12

Hejhej!

Det har varit några fullspäckae dagar nu, igår så flyttade nämligen jag och stjärnan upp till Umeå igen efter några superhärliga månader i Sigtuna. Både jag och Levita har utvecklats jättemycket och jag kommer absolut åka vidare för något nytt hästjobb i framtiden, vars det nu blir och när får tiden utse.

L hittade iaf snabbt till ro i det nya stallet och hon verkar trivas hur bra som helst:) Hon är så himla härlig den hästen !

Annars så ska hon snart kollas av vet. igen och förhoppningsvis kan vi komma igång snart och fortsätta tävlandet här uppe inom en snar framtid !

Påtal om ingenting har jag dessutom snart en till tävling pågång ! Denna gång ska ett schabrak från eskadron lottas ut och denna tävling kommer upp såfort jag får tiden på min sida:P

Ha de så bra så länge:P

Ny häst!!!!!

2011-07-04 @ 00:13:51

Hej på er!
Efter att ha spenderat en vecka på en lite mindre "hästigt" evenmang nere i borlänge har jag nu landat här hemma igen.
När jag hoppar av bussen säger mamma att vi borde åka och kolla till s då hon tydligen skulle ha varit "varm" i en framhov.
Jag drar på mungiporna men ser ändå fram emot att träffa min finaste s efter att varit borta en vecka.

Väl på stallet så går mamma ner och hämtar "samantha".
Men det vara bara en liten detalj som var fel där:
Det var inte samantha som kommer skrittandes upp för asfalten....
utan där gick han, min nya stjärna. Mitt hjärta stannade upp innan jag vände mig och om inte vågade tro att det var sant, sekunden efteråt forsar tårarna ner för mina kinder och jag inser att det är sant, han har blivit min nu, min lillla gulligubbe.

Han heter alltså nearcos och är efter Rheingold de Luyne - Heartbreaker!:)

Ni ska få en mer utförlig presentation av honom senare, eftersom han är otroligt mager och behöver sätta väldigt mycket hull så ska han få landa medans jag är borta, kanske ridas lite lätt bara. så det passade perfekt!

Lovar att lägga in en bild på honom senare. Hoppas allt är bra med er där ute!

På onsdag åker jag ner till skåne och kommer befinna mig på falsterbo och sen blir det jobb i sex veckor framöver, så himla kul!

Fredag

2011-07-01 @ 21:59:59

Dagarna går och jag har väl som vanligt ridit lite hästar osv förutom idag, som har varit en ovanligt lugn dag med lite annat istället ! Igår red jag först Cocktail, summer, caprifol och sen longerade jag Ventouex. Alla var jättefina men den absolut roligaste hästen var caprifol ! Saken med henne är att hon är så himla klar och välutbildad på backen och man kan bara sitta och trimma lite :P