Det senaste

2011-06-30 @ 22:28:08

Träningslägret gick bra, det var roligt att träna för Lotta! På tisdagen red jag kl 15.00 och då var det 29 grader, så varken jag eller Eu var på topp. Men det gick helt okej ändå! Igår red jag 07.30 och då var det inte så varmt. Den träningen så gick Eu jätte bra och jag kom mer till ridning. Vi red bla igenom skolorna och förvänd galopp. Lotta tyckte att Eucalyptus var fin och har potential, vi måste bara träna på lösgjordheten och att få honom att samla sig mer!

Idag har vi varit till en kiropraktor med Eu, hon satte lite nålar i ryggen på honom och masserade. Hon pratar även med hästar så Eu berättade massa roliga och personliga saker!

Bild från tisdagens träning för Lotta Pettersson.

/Sanna

Veterinärbesök

2011-06-28 @ 15:06:54

Hejhej

Har precis varit med Levita hos Owe, sitter nu i lilla lastbilen och väntar på att hon ska kvickna till lite. Bihålorna och hennes glugg där hennes döda tand satt och orsakade problem förut såg bara fint ut och vi behövde inte ens göra en sista röntgen:P Så det kändes superbra! Nu är inte nästa besök förens i september och kontroll röntgen om 1 år, så nu är som det problemet lite ur världen.

I övrigt så har min andra veterinär som jag har förutom till bihålorna kollat på henne och böjt igenom hela hästen osv, och det som var är att hon är ohalt i rent läge men när vi böjer henne fram har hon små markeringar, absolut ingenting stort det är bara lite överansträngningar, det har ju som varit ganska tufft när vi varit igång så det är inget konstigt. Men det är så lite så det enda som ska göras är att hon ska få fortsätta gå på bete och skrittas ett tag, ingen behandling eller så. Så får vi kolla henne sen igen om ett tag. Klart det är tråkigt men så kan det vara med hästeriet, och det känns ju skönt att ha en förklaring på varför hon inte riktigt kämpat som hon brukat och att det var en sån liten och enkel grejj.



Slänger in en bild på en av kattungarna som har somnat på Levitas rumpa:P

Och juste, tävlingen är såklart avgjord! Vinnaren kommer såsmåningom att presenteras här i bloggen efter att jag fått kontakt med henne.

Träningsläger med Utvecklingsteamet

2011-06-27 @ 11:44:49

Imorgon ska jag, Eucalyptus och mamma åka till Gagnef. Det är träningsläger med Utvecklinsteam Dalarna, vi ska träna för Lotta Pettersson från Strömsholm. Det ska bli jätte kul och spännade! Det var ett tag sedan jag tränade för någon annan än min tränare Annica så jag är lite nervös.

Jag och min fina ponny E Eucalyptus.

/ Sanna

Provridning omgång 2

2011-06-26 @ 22:51:06

Åh! jag har hittat min drömhäst, han är så fin så fin så fin!
Provred idag för andra gången och oj så fin han är. Nu ska det bara disskuteras lite här hemma när mamma kommer hem från skåne. Men jag är helt fast!

S fick gå ute på änge idag och oj så kul hon tyckte det var, hon stod mest och studsade och ville iväg iväg iväg, sötnosen.

// jacqueline

Bra helg

2011-06-26 @ 08:02:32

Ligger i lastbilen nu, har just matat hästarna och duschat. Gårdagen gick superbra för Jonas, mycket placeringar och alla hästarna gjorde fina rundor. Det enda är att det är som lite småjobbigt att vara med på tävling men inte tävla själv för man blir så himla sugen ! Men Levita skulle få denna helg lugn hade vi bestämt eftersom hon inte rikigt kändes 100 i sundsvall och sen ska min veterinär få kolla igenom henne ordenligt idag och sen ska hennes bihålor kollas på tisdag, sen hoppas vi kunna köra på:P


Tävlingsresultat Lunds Civila Ryttarförening

2011-06-26 @ 01:28:28

Var idag (igår då klockan är över midnatt) på Lunds Civila Ryttarförenings nationella tävlingar för att starta en 1.25 med Bejona mest för att stämma av allt innan Falsterbo.

Nationell 1.25 avdelning B - Felfri. Den att svåraste bana vi ridit, inte nödvändigtvis höjden men en del annorlunda svängar, bredd vattenmatta och liknande. Vi fick dock inga problem någonstans utan möjligen lite slarv av mig, jag glömde räkna galoppsprång mellan näst och sista hindret men jag höll galoppen och fick två fina språng.
-
Detta var vår andra 1.25 m och vår andra felfria 1.25. Vi startade den mest för att få starta en lite svårare 1.25 då vår första var regional och stämma av allt innan Falsterbo.
-
För er som har missat ska vi starta Folksam Scandinavian Open för 5 åringar i Falsterbo. Kom gärna och titta! Kval 1 på Måndagen och kval 2 på tisdagen sedan förhoppningsvis final på Fredagen.
-
Bild från idag
-
/Linnea Ohm

Påväg

2011-06-25 @ 07:12:16

Nu sitter vi i stora lastbilen påväg mot borlänge och med oss har vi sex stycken hästar ! Vart en lugn midsommar och denna morgon har bestått av att puttsa lite på hästarna och packa det sista så detta ska nog bli bra.

Regnit

2011-06-23 @ 21:53:13

Helt sjukt dåligt väder vi har haft idag ! Det bara regnar och regnar. Släppte nämligen Levita på bete igår bara över helgen eftersom vi ändå ska vara i borlänge och hon skulle inte med men också för att det är så himla himla bra att det får röra ordentligt på sig utan att man sitter och trimmar dom dag ut och dag in. Iaf så tyckte jag det var lite hjärtskärande att de skulle vara ute i detta skitväder så jag traskade ner för att hämta in henne och kompis, men hon ville absolut inte in. Knepiga djur.

Annars har vi badat lite hästar idag, trottsat vädret och ridit ut mm. Ganska lugnt har det varit, skönt !



Levita och Romelus i hagen:P

Vill dessutom passa på att påminna om tävlingen som avslutas på söndag ! Ni hittar allt om tävlingen i ett tidigare inlägg!

Facebook

2011-06-23 @ 13:32:29

planering planering och åter igen planering.
snart rullar jag iväg mot skåne, det är banne mig inte länge kvar så nu dagarna in i enda håller vi på att planera.
Eftersom samantha kommer stanna hemma så har några som ska hjälpa mig med henne här osv.

Det ser även ut att kunna bli en till provridning utav hästen som vi kollade på, spännande va?

Umeå har jättetrist väder just nu men jag ska försöka ta mig ut med samantha utan att bli genomblöt idag hade jag tänkt mig.

Visste ni förresten att hästcentralen nu finns på facebook? gå in där och gilla!
Här har ni en direktlänk: Klicka här!


Delar med mig av en bild från sm, kom även på att jag har filmer från SM:et som jag skulle kunna slänga upp imorgon.

Våran bästa 135 fram tills näst sista hindret, ibland är världen allt lite väl orättvis...

Det går bra nu!

2011-06-22 @ 22:27:19

Dom senaste dagarna har ridningen gått super bra! I förrgår var jag i Falun och tränade för min tränare Annica Noren, vi tog det lugnt och red i en ganska låg form. Igår var vi ute och galopptränade i skogen och idag blev det ett barbacka pass på ängen.

Jag och Eucalyptus i Falun.


/ Sanna

Ny boxgardin!

2011-06-21 @ 20:10:07

Hejhej:P
Nu var det ett tag sen jag skrev men har varit massor att göra, både varit hemma i umeå och hunnit tillbaka hit och ridit !

Den här helgen blir det att åka till borlänge för tävling, det blir super ! Annars är det inte mycket som händer förens tisdag nästa vecka, då ska Levis in till Owe Wattle på ulltuna hästklinik för en säkerhets koll bara så att hennes bihålor är ok.

För ni som undrar så har hon ganska nyligt haft bihålsinflamation och fått opererat bort en tand. Det är därför som vi har varit lite borta, men vi är nu tillbaka och detta är bara en extra koll:P



Min nya boxgardin jag köpte idag=)

5 åringen

2011-06-18 @ 21:07:38

och så var jag fast... gillade den verkligen, den var i alla fall jättetrevlig hästen som vi provade.
Det fattades en hel del muskler men inställningen fanns kvar där trots det. vilket är det viktigaste.
Den var alltså 5år, startad en 90 och hoppade riktigt trevligt.
Vi får se efter helgen hur allt blir, var fler kunder som skulle kolla på den också:)

Ni vet italiernaren som vann på falsterbo, det är hans hingst som han ridit OS på är pappan till skimmeln vi provred. Sen har den också heartbreaker i blodet.

Hemma i Sverige

2011-06-17 @ 14:55:42

Jag har varit i Palma 10 dagar men nu är jag hemma i Sverige igen! Det är skönt att komma bort från allt ibland och slappna av, men har saknat Eucalyptus och allt här hemma. Min mamma har tagit hand om Eucalyptus när jag varit borta och gått promenader med honom. Igår joggade jag honom så att han skulle komma igång lite efter vilan, idag ska jag rida ett lättare dressyrpass på våran nya ridbana.



/ Sanna

Provridning

2011-06-16 @ 17:23:05

Vilka hästar vi här hemma just nu, båda två var så fina idag!

Samantha fick vara ute och busa lite i skogen och tyckte det var superkul.

Sackliquer fick gå ett varv runt gårdens rundbana innan vi red ett tufft pass på ridbanan.
Han blev verkligen superspänd när vi skulle trava runt rundbanan men det tar sig, med tanke på att han inte ens kunde skritta runt den tidigare så gör han framsteg, dock lite tappliga spända travsteg;)

Väl på banan så skötte han sig super, vi tränade på att samla och det tar sig verkligen.

nu är jag hemma och snart ska vi som sagt iväg och provrida en skimmel som är 5år och valack, ska verkligen bli kul!

Ni får kika in imorgon så ska jag berätta hur det gick:)

Tävlingsdax !

2011-06-16 @ 16:20:27

Nu har jag fått paketet från seg company och här kommer den första av lite tävlingar som jag kommer att ha här !

I den här tävlingen kan man vinna ett paket som innehåller ett s.e.g funktionsschabrak och ett par strumpor från Celeste Stein.

Det enda man behöver göra är att skicka ett mejl till mig där man skriver sin adress, ev blogg, sin hotmail och sitt namn. Men man ska även gå in på seg companys hemsida och ta reda på vad deras sporrar "Flexi Sput" som säljs i 3-pack kostar, svaret ska finnas med i mejlet för att vara med i utlottningen.

Lägger man även in denna bild på din blogg/hemsida och länkar så har man större chans att vinna:



www.teamhastcentralen.blogg.se

Min hotmail är: [email protected]

Tävlingen kommer att pågå tom söndag 26/6 kl 18.00.
Vinnaren meddelas först via mejl sen presenteras han/hon här i bloggen !

Lycka till!

Onsdag

2011-06-15 @ 23:18:25

Hallå!

Har varit fullt upp idag kan man säga, suttit på tre fina hästar men även fixat allt annat i stallet eftersom den andra stalltjejen varit borta, så idag blev det även lite mockning och så.

Det har även regnat sjukt mycket idag, men det behövdes. Nu kan vi rida ordentligt på ängarna igen eftersom det annars kan bli lite hårt ! Helt underbar är det att rida där måste jag säga, hur stora fält som helst att bara galoppera på, det är livet !

Jag har fått mitt paket från seg comany och såfort det är hämtat från posten så ska jag starta upp en liten tävling bland er läsare där ni alla kan vara med och tävla om innehållet ! Jättekul:P Ska försöka fixa detta till helgen, så ni får vara beredda !

Har även kommit upp lite bilder från sundsvall, hon e så fin min stjärna!



Skåne

2011-06-15 @ 14:06:57

Hejsan!

Nu har man landat i hemmet igen efter en hel helgs tävlingar.
Värmen har varit olidlig och samantha var helt slut, så några vidare resultat blev det tyvärr inte. 
Lillstackarn var helt slut redan innan man tog ut henne ur de varma stallet...

På torsdag ska jag åka och provrida en ny stjärna, det är en 5årig valack. så det blir spännande att se om det klickar!

Om precis 3veckor så åker jag ner och jobbar hos henrik lannér, ska bli så himla himla kul. kommer ner precis under falsterbo veckan och fick höra igår att han har kvalat in med en av sina hästar där.

Hur har ni det där ute? är det några frågor som ligger på lur kanske om där jag ska jobba? resan? hästarna?

Presentation: Bejona A

2011-06-11 @ 23:35:42

Då har vi Linnea Ohm här igen och tänkte göra min första presentation av mina hästar, nämligen Bejona A.

I mitteln av 2009 bestämde jag och min mamma oss för att inte köpa någon d-ponny, utan en storhäst. Jag var då 14 år gammal och var redan 170 lång. Det självklara var nog att köpa en äldre häst som gjort lite och bli den perfekta lärommästaren, men vi valde en lite mer ovanlig väg, nämligen en oinriden 3 åring. 

Vi hittade då Bejona hos en hästhandlare bland ca 10 andra unghästar hon vissade oss genom löshoppning. Bejona var en av de billigare hästarna men min mamma såg något speciellt i henne. Hon var väldigt norchalant och sparkade och bokade efter verje hinder. Hon lekte sig över 140 oxern, med lite halvdan teknik.

Men vi köpte henne och fick hem något om vi aldrig kunde förställa oss, en häst jävel, om jag utrycker mig så. Åhh hon hade så mycket skit för sig. Hon skulle inte komma in från hagen, inte bli tränsar och absolut inte ha någon på sin rygg. Mamma var den som började rida henne och började fundera på om vi hade tagit oss vaten över huvudet.

Mot sin vilja satte hon upp mig. Men det var då hon insåg att det skulle fungera, jag gav mig inte. Jag red framåt vera sig hon bockade eller stod på bakbenen. Jag rätt ut sagt sket i om hon kastade av mig, vilket hon gjorde att anntal gånger.


Bejona och jag april 2010 då jag haft henne i 5 månader.

Framför oss vänate en lång jobbig tid och mycket att ta oss igenom. Jag ska inte ljuga och säga att jag inte var trött på henne.
Trots detta tog vi oss ut på vår första tävling (Bejona var fyra år gammal), en lokal i Malmö på RIbersborgs stranden. Och över förventan sköte hon sig super bra och felfri i 1 m.

Vi fortsatte att tävla även om det gick lite halvdant hemma. Hon blev som en annan häst på tävling. Lite 1 meters hoppningar runt om i skåne. Inget stort. Vi tränade låga höjder utan några som helst krav. Sommaren gick. Jobbig som den var men vintern var nästan värre. Slog med huvudet varje galoppsprång. Kanske hon hade ryggproblem? Nej inte. Bara extremt stoig.

Efter ett år med endast problem kom vänningen. På en dag gick hon att rida. Bejona var som bortblåst och en ny Bejona kom in. Den dagen hade jag väntat på länge. Efter det gar det bara gått bättre. Det blev mars

Sundsvall

2011-06-10 @ 22:31:00

Efter en lång dag sitter jag nu på hotellet och ska snart sova, hur trött som helst ! Imorse kom världens bästa mamma och pappa jättetidigt och hejjade på oss samt bjöd på middag och hotell, skönt !

Har som sagt var ridit första dagen och två klasser, det har varit en ryttarmiss i varje klass så 4 fel men hästen har varit fin ! Första gången glömde jag banan och kom på det såsent att hon aldrig hann med så det kom med några bommar, andra gången låg vi på helt fel distans och jag kom aldrig till ridning så där fick vi ett stopp.

Men är ändå helt ok nöjd, hon har varit framme och fin och det har gett en mkt bra känsla i övrigt ! Imorgon rider vi däremot bara en 115 och så väntar vi med att gå upp i klasserna tills det känns riktigt super bra.






Levi laddar inför morgondagen !



sackliquer & samantha

2011-06-09 @ 11:52:59

Idag ska Samantha badas och fixas, sen ska alla grejor packas och runt fem sex åker vi ner mot sundsvall:)

Igår vilade hon och idag ska hon få trimmas lite.

Lilleman som jag har haft hela veckan sköter sig galant! 
För dig som undrade är han en sexårig valack efter saigon, lite efter eller egnetligen väldigt mycket efter i sin utbildning, men nog ska det bli häst utav den där pojken också. Vi håller på att hoppa in honom nu vilket han sköter väldigt bra. 


Lillen(sackliquer) och min syster!


Samantha i falun:)

Tisdag

2011-06-07 @ 20:45:52

Tävlingen igår gick bara bra, hade bra känsla på både framhoppningen och inne på banan. Felfri och en 8onde placering, blev perfekt nu inför denna helg !

Idag har jag ridit lite hästar i denna värme, red alla på antinge gräsbanan eller på ängarna och det gick bara bra. L var pigg och glad och planen med henne är vila imorgon och sen att trimma lite på torsdag när vi kommit fram ! Vi är superladdade och vi rider 110 120 på fredag och 115 elr 125 på lördag.

Linnea Ohm

2011-06-06 @ 21:36:22

Ja då får jag väl hänga på de andra..


DÅ KÖR VI. Vi börjar med en liten presentation. Jag heter Linnea Ohm, är 16 år gammal och är bosatt på en gård utanför Trelleborg i underbara Skåne tillsammans med min mamma. Vi har för närvarande 5 hästar varav en är min.
-
Bejona A (Cartano - Animo) är ett fem årigt hopp sto. Jag har ägt henne sedan hon var tre år gammal. Just nu tävlar vi nationella 1.20 och 1.25 felfrit och är kvalade till Folksam Scandinavian Open i Falsterbo (Horse Show) i sommar.
-
Bejona är den enda häst som jag har hemma just nu men äger oxå en C-ponny som är ute på prov just nu för framtida köp (förhoppningsvis!). Lizzy som ponnyn heter, har jag tävlat upp till MSV A med bra resultat, vi har bland annat ridit två globenkval 2010. Men Lizzy är som sagt tillsalu och jag satsar på storhäst.
-
Kommer komma bättre presentationer om hästar om några dagar!
/Linnea Ohm

Rådmans Ö

2011-06-06 @ 08:14:34

Godmorgon !

Sitter just nu i b-kortsbilen med Louise och vi är påväg till Marcus Westergrens anläggning på Rödmans ö för tävling ! Solen skiner och det är inga moln på himlen så perfekt väder.

Hästarna är knoppade och puttsade för fullt och vi är hur laddade som helst. Levita har tidigare vilat lite eftersom hon bla haft en hovböld så detta är första tävlingen på ett tag så vi tar det som ren träning inför Sundsvall som vi åker till på torsdag !



Dessutom har jag snart lite tävlingar pågång för er läsare här i bloggen, kommer att lotta ut jättefina saker som seg company (http://segcompany.nya-ebutik.se/) kommer att sponsra med ! Så ni får ha ögonen öppna, tror den första tävlingen kommer starta nångång i veckan! :)

Sundsvall och nytt träns!

2011-06-05 @ 19:49:55

Hej på er! 
På torsdag beger jag och samantha oss söder ut för årets första grästävling, hon har gått super i veckan och jag ser verkligen fram emot att åka iväg.
Kommer rida tre klasser, 120, 135 och 130.

I fredags kom det lite grejer som jag beställt, b.la ett dyón träns och som jag har längtat och det är nog ett av mina bästa köp är helt kär!


Att hon blev fin i det?

Juste en till grej, i veckan kommer jag att ha hand om våran unghäst eftersom min syster rest bort. 
Han är en 6åring(mer som 4 i huvudet..) e. saigon!

Sanna Karlsson

2011-06-04 @ 16:55:56

Hallå, det är jag som är Sanna Karlsson och kommer från Mora. Jag tycker att det är jätte kul att jag blivit uttagen till teamryttare på Hästcentralen och det ska bli roligt att blogga här.

Jag tränar och tävlar dressyr på min d-ponny E Eucalyptus. Vi har haft ett väldigt bra tävlingsår hittills och nu är det det dags för ett tävlingsuppehåll på 4 veckor. Jag ska utomlands en vecka och vila upp mig innan vi sätter igång med hård träning till kommande tävlingar.

Sandra Oskarsson

2011-06-04 @ 12:08:39

Hej hej!

Sandra heter jag, kommer ursprungligen från Umeå men är nu bosatt i Sigtuna där jag jobbar åt Hans Ingemarson. Här nere rider jag mest hela dagarna och trivs hur bra som helst med det. Jag har även med mig mitt 13-åriga sto Levita e. Levantos II hit ner.

Levita är en riktig pärla och efter att jag nu har ägt henne i drygt ett år har vi börjat hitta varandra ordentligt så jag tror detta kommer bli ett mycket bra år.



En närmare presentation kommer så småningom, ha det bra så länge! :)

Jacqueline Dinewald

2011-06-04 @ 09:58:40

Hej hopp där ute!

Ni är säkert jättenyfikna på oss teamryttare vilka vi är och vad vi pysslar med, snart så kommer det komma upp en presentation här på bloggen och på hemsidan som berättar lite om oss.

Det är i alla fall jag som är Jacqueline och har en häst som heter samantha, jag har ett fullspäckat år framför mig med letning av ny tävlingshäst då samanatha går sitt sista år innan hon det ska sättas föl i henne.
Sen åker jag ner hela juli och jobbar i ett stall hos en kille som på sina yngre dagar ridit OS, nu har han för fyra år sen flyttat tillbaka till svergie och driver en gård nere i skåne.

Har varit hos honom två veckor tidigare och det var otroligt lärorikt och nu har jag fått erbjudandet att komma tillbaka i en månad vilket kommer bli väldigt kul!

Ja det var väl allt jag hade att säga för den här gången, hoppas ni har det bra där ute!:)


Välkommen till den nya bloggen !

2011-06-03 @ 20:44:28

Hej och hjärtligt välkommen till Hästcentralens nya blogg.

Nu har vi på Hästcentralen gjort en ny satsning och valt att sponsra 4 tjejer som ska få äran att representera oss ute på tävlingar och i andra hästmiljöer ! Vi fick in mycket ansökningar och det var väldigt svårt att välja ut de ryttarna som skulle få representera oss men tillslut lyckades vi välja ut 4 stycken toppentjejer som vi och även ni andra ska få följa här på bloggen, korrekt de 4 teamryttarna ska även göra blogginlägg så vi kan följa deras vardag och hur det går på tävlingar mm. Detta var allt från mig den här gången och nu får vi vänta och se vilka intressanta personer det är som har blivit utvalda !

Robin Lisefors , Marknadsförings Chef

# Det kommer bli bra !