Onsdag

2011-11-09 @ 23:32:38

Hallå!

Imorse åkte jag som sagt in med L till ATG där owe wattle väntade, och efter några timmars spekulerande och undersökningar så bestämde han sig för att vi måste ta ut en till tand på henne. Kort och gott så var det samma problem med denna tand som med förra så det var ingenting man kunde göra med den, den var död och även om man lyckads behandla bort inflamationen tillfälligt så skulle den komma tillbaka senare.

Allting gick dock väldigt bra och jag får hämta hem mitt lilla hjärta imorgon! Nu återstår dock endel återbesök osv för spolning av "gluggen", men vi hoppas att nu kommer dessa problem vara helt ur vägen så vi får komma igång! Hon ska få fortsätta ta det lite lugnt men ändå röra på sig så får vi se, förhoppningsvis kan vi börja träna snart igen, vi längtar!:P

Slänger in en bild från ett pass på ängarna i Sigtuna. Måste bara säga att det var helt underbart att rida där, så skulle vi ha haft det här med! Ängar så långt man kunde se, bara att rida!

Ett långt inlägg

2011-11-03 @ 13:21:38

Hej alla!
Massor har hänt sen sist, bla en vinnare av schabraket har kårats och denna presenteras längre ner i inlägget!

Ska berätta lite för er om hur det ligger till för mig och Levita så ni förstår varför vi ligger lite på den lugna sidan när det gäller tävlingar osv.. Vi var ju som sagt i Sigtuna och levde livet, tävlade och tränade och jag red hela tiden. Men L fick problem med bihålorna (och det hade hon haft tidigare också, men då bahandlats med pencilin och det hade hjälpt) Vi hade tur att bo så nära ulltuna där en av sveriges bästa hästtandläkare höll till, så vi åkte dit och som tidigare misstänkte de att en kanal i en tand var död. (Detta misstänkte de även på ATG i umeå) Men inget syntes på röntgen och det enda vi kunde göra var att ge henne penicilin och låta henne bli frisk igen och hoppas att hon inte skulle bli sjuk igen. De kunde alltså inte göra någon operation av tanden eftersom de inte kunde se vilket kanal i tanden som var död, det kunde bara tiden visa. (Eftersom att när det gått en tid syns det på tanden vars det är) Vi kom igång och tävlade lite, men problemet kom som sagt tillbaka och L blev jättehängig, så hon fick bo på Ulltuna tills de hade hittat problemet för det hjälpte ju inte att behandla henne med mer eftersom det bara kom tillbaka. De fick göra massa speciella undersökningar på tanden och ja, det som då visade sig var att hela tanden var död i roten, så de fick operera ut den. Allt gick smidigt till och vi vår vet. i stallet fick kolla munnen 2 ggr/vecka så att de läckte ihop bra. (Det som händer när man tar bort en tand är att det växer ihop tandkött där istället, och man måste spola så att inga matrester klämms fast) Sen bestämde jag mig för att flytta hem pga att L inte var i tävlingsskick då och lite personliga skäl. Efter att hon repat sig från detta fick vi börja sätta igång henne och nu bor vi ju som sagt i Umeå igen, dock så kom en liten infektion tillbaka (Och vad det beror på vet de inte 100 än, men troligtvis är det en ny tand som spökar. Det kan ju inte vara den gamla eftersom den är borta) Men infektionen är inte alls lika stor som den andra, men vi tar ändå upp Owe Wattle (Från ulltuna) den 9 november så ska han få bestämma vad vi ska göra. Levita har dock inte ont och hon motioneras lite lätt så att hon inte ska stelna till, och förhoppningsvis fixar han detta nu så vi kan komma igång på allvar sen:P

Ja det var lite om hur det ser ut för oss nu .. :P Det här med tänder är faktist rätt knepigt, och det är svårt eftersom ingen i Umeå vet någonting om vad som ska göras.. Men tur att han kommer upp så slipper vi åka ner! Jag får berätta mer sen om hur det gått efter den 9onde!

Och vinnaren av schabraket blev Caroline Ågren! Stort Grattis!