Samantha tackar för sig och gråing visar framfötterna

2011-09-25 @ 23:51:36

Oj vilken helg det har varit alltså.

Fylld med tårar och glada stunder!

Samantha gick en 120 första dagen och hade ett ner, en lite ojämnrunda överlag.
På lördagen tog vi in den gråa till ridhuset för första gången, jag tänkte att detta får bära eller brista och mycket riktigt han tyckte det var svinrolig och bockade och var helt galen på framridningen.
Jag var näst intill påväg att lägga ner tanken på att ens gå in på banan men vi gjorde det och han sprang mest runt och kollade sig omkring(vilket var full förståligt) så vi fick två ner.

Sen fick samantha gå 130 på lördagen, vi hade en TOPPEN runda fram till sista hindret där jag kanske satsade lite väl mycket och hon tar med sig bommen med bakbenen. hade vi inte rivit hade vi vunnit med 5 sek;) men men. 
Vi kom i alla fall på en 6:e plats och samtidigt som prisutdelningen så tackade de av samantha för hennes tid, hela läktaren satt nog med ett öga blött... mina ögon slutade aldrig rinna. huvva så jag grät. Men vilket fin avslut vi fick, och det som toppade det hela var att vi tog silver bland seniorerna i DM:)
Så nu är samanthas tid på banorna slut, och det känns nästan lite overkligt.. men nästa år fyller hon 20, och hon har varit så fräsch och fin. det känns onödigt att köra slut på henne bara för att.

Sen idag tog vi med gråa igen för att han skulle få gå en 110, med tanke på gårdagen så hade jag inte alls höga förväntningar. Och så lycklig man blir i hela själen då han bara sköter sig helt utmärkt, är helt avslappnad och inte en tendens till att spänna sig bara vid kombinationen som låg väldigt nära läktaren. 
Han var så klockren och fin och det känns så himla rätt och så himla underbart med tanke på att samantha har gjort sitt.
Jag tror verkligen på honom. bästa gråing!:)




Från 110 idag med 5åringen.

Resultat skabersjö

2011-09-25 @ 16:36:21

Kan väl påstå att jag är ganka nöjd
-
I 1.25 m var vi felfria. Fick inte den där perfeta rundan men Bejona lyssnade fint. Möjligen jag som var färdig försent till vissa hinder. Men första innomhus tävlingen så vafaan.
-
1.30 m dock, där fick vi in den där rundan som man alltid vill ha. Wow wad hon hoppade. Bättre än någonsin. Nu förstår man verkligen vilken stjärna jag sitter på. (Kolla in bakbenstekniken i filmen nedan). Vi fick ett ner som var mitt fel. Ärligt det var mitt fel. Red på alldelses förmycket och Bejona blev plat.
-
-
/Linnea Ohm

Silverpojken och gamla ponnysarna plockar placeringar

2011-09-12 @ 13:40:11

Oj vad dagarna rusar iväg!
Sen jag skrev sist har hästarna skött sig fint, fick dock ta in en mycket stressad silverpojken i lördags som hade blivit ställd i fel hage vilket han har lite svårt för.
Vissa dagar går det jättebra och han är avslappnad och tar det lugnt i hagen men sen ibland märker man verkligen hur ovan han är att gå i hage. 
Vi funderar på om det nog kan vara så att han aldrig fått gå i hage tidigare innan han kom till sverige.

Snart ska s få tävla sitt sista meeting tillskillnad från silverpojken som ska få åka på sitt första! 
Mycket som händer nu.

Ska även ta ut akupuntören på silverpojken då jag vill att han ska kolla igenom han lite och se vad han kan hjälpa honom med både fysiskt och psykiskt:)

Nä nu är det dags att återgå till studierna här i skolan.
Måste dock bara få berätta att mina ponnysar som jag såldt både min gamla b och c-ponny har gjort fantastiska resultat med sina nya ryttare i helgen.
C-ponnyn var fyra i en msv:b 
Och B-ponnyn vann fyra klasser i dressyr och blev även DM mästare. Man kan ju bara inte låta bli att bli stolt över dem!


Då var tiden inne för en ny tävling:P

2011-09-11 @ 19:00:37

Som rubriken lyder så är det nu på tiden för en ny tävling här bland er läsare!
Denna gång så lottas det ut ett supersnyggt blått schabrak från Eskadron, och sponsor till denna tävling är; http://www.hastshopen.se

Det är enkelt och alla kan delta, det enda ni behöver göra är att svara på en fråga, skicka svaret samt namn, adress och telenr. till min mejl, [email protected].

Tävlingen kommer att pågå fram tills 15 oktober, och vinnaren meddelas personligen sedan presenteras han/hon här i bloggen.

Frågan som man måste ha svaret på för att kunna delta är; Vad kostar ridhandskarna från HV Polo och i vilka färger finns de?
Ni finner svaret på deras hemsida, http://www.hastshopen.se

Lycka till !!

Vid frågor är det bara att mejla!

Att små hoppa...

2011-09-11 @ 17:37:01

... är väl aldrig fel, eller?


Ska ut och små hoppa Bejona lite. Studs-serier och allt det där som ingår i gymnastik.
-
På Tisdag ska jag åka på min första dressyrträning någonsin! Låter mer hämst än vad det egentligen är.
-
När man håller på med hoppning är markarbete något helt annat än markarbete för ett dressyr ekigape. Man kan väl föränkla det och säga att för ett dressyr ekipage är de viktigaste att hästen är lösjord och går i rätt form, bakbenen under sig och en välarbeted rygg. Ett hoppekipage mest strävar efter en lydig häst.
Fast egentligen är det inte hela sanningen. Min mamma rider ju dressyr på hög nivå och hjälper mig några dagar i veckan. Men om jag säger såhär, på Tisdag ska jag på min första dressyrträning och diplomerad tränare.
/Linnea Ohm

Lördagens resultat!

2011-09-05 @ 19:03:53

Har ju två helt underbara hästar! 

silverpojken:

90cm, framhoppningen var lite kaos, fick nästa inte ett enda bra språng och jag var hur nervös som helst.
Väl inne på banan slappnade både han och jag av betydligt mer. Och han var superfin så vi nollade.

1m, framhoppningen gick lite bättre och väl inne på banan var han som en klocka superduper fin, sista hindret så tog jag en halvhalt i svängen vilket han svarade lite väl bra på så jag var tvugnen att hitta en lösning framåt snabbt, så det blev lite tokigt språng där men han hoppade upp sig supertrevligt;) 
Även där var vi nolla!

Sen åkte vi hem och hämtade finaste s, hon fick gå 120 och vi hade en superrolig runda och nollade och kom på andra plats. 

Var så himla nöjd och glad över dagen så ni anar inte! 











Tävlingsdags!

2011-09-03 @ 07:27:10

Igår var jag i stallet sammanlagt 5timmar, galet!
Började med silverpojken som hade fått nya skor, trimmade lite på banan, gick superduperbra! måste verkligen lära mig att ha tålamod med honom för när man väl har det så går han som en klocka.

Efter vi hade trimmat så fick han bada ordentligt oj så vit och fin han blev!

Sen var det samanahtas tur, trimmade henne också på banan, OJ så fin hon var. Ni kan ju bara tänka er hur laddad man blir av att sitta och rida på två genomfina hästar.
Sen fick hon klippas och badas.
Och efter det så skulle allt smörjas och läggas iordning, så jag släckte stallet vid kvart i nio och då stod hästarna med täcken och flätade svansar, ska bli VÄLDIGT intressant nu när jag åker dit och se om dessa täcken sitter kvar, i alla fall på busiga grå;)

Önska oss lycka till!!!


Tävling i helgen!

2011-09-02 @ 11:18:41

I helgen ska båda hästarna få tävla är det tänkt.
Åker bara och tävlar på södra umeå ryttarförening på lördagen, då ska silverpojken gå 90 och 1m och samantha ska få gå 120:)

Hoppade båda i onsdag och båda var riktigt fina!

Så idag, ska båda trimmas och samantha ska klippas och badas och lillkillen ska få badas och bli viiiit!:)

Är supertaggad, ska bli riktigt kul.

Som några kanske vet så pluggar jag media här i umeå, 
har alltid varit intresserad av att foto och
ovanför ser ni en bild som jag fotat för något år sen på min c-ponny.